Somn sete foame

Forum de sustinere pentru persoanele care au renuntat la fumat si trec prin perioada de sevraj.

Moderator: airina

Somn sete foame

Postby PaulSC » Thu Jul 15, 2010 8:56 am

Am si eu 2 zile de cand nu am mai fumat. Ieri am fost foarte ametit somnoros si nu am fost in stare sa leg 2 ganduri... ce sa ma mai si concentrez la munca. Azi, sunt tot ametit dar e mai bine. Azi insa beau si mananc in nestire.
Cred ca pana la urma sevrajul tine foarte mult si de autosugestie, am observat tendinta asta la mine. Si cred ca ar fi mai bine sa nu stim care sunt simptomele generale
PaulSC

Re: Somn sete foame

Postby PaulSC » Thu Jul 15, 2010 9:06 pm

Seara asta am iesit la un bar ... hai sa zicem ca a fost ... marea incercare ... mi-a fost foarte pofta pe o tigara, vazandu-i pe cei din jur fumand, dar am observat altceva cu aceasta ocazie; Cu cat acorzi mai multa atentie fumatului, faptului ca tu te-ai lasat de tigari, ca ai reusit 1 zi ... 2 zile ... 2 zile 2 ore si 15 min ....cu simptomele de sevraj x,y,z ... ora x pofta de tigara ... ora y pofta de tigara ... nopate ne dormita ... cu atat e mai groaznic de trecut de perioada critica, cand de fapt, la fel cum le-ai invatat, te dezveti de obiceiurile legate de fumat.
De exemplu in seara asta mi-am pus mana inconstient in dreptul buzunarului unde erau tigarile, de nu stiu cate ori. Mi-a trecut prin cap de cateva ori sa cer o tigara ... desi prietenii mi-au promis un pumn daca voi cere ... dar in afara ce constientizarea gesturilor mele nu am continuat sa ma gandesc la tigara
Trebuie de fiecare data sa-ti amintesti de ce te-ai lasat, dar asa, pentru o fraciune de secunda, dupa care gata, destula atentie tigarii ... si mai multa atentie pt ce se intampla in jur ... pt ce se vorbeste in jur .. pt orice altceva . Am observat ca dupa 2-3 tigari fumate de cei din jur ... am inceput sa le ignor...
Deci imi sustin teoria, daca n-ar fi existat cineva care sa ne spuna ca e groaznic sa te lasi de tigari, cineva care sa iti povesteasca toate momentele disperate prin care a trecut, daca n-ar exista frica asta nascuta din tot ce ai auzit in jur despre renuntarea la tutun cred ca ar fi mai usor sa te lasi.
Cunosc o persoana care devenise dependenta de coca dupa cateva doze, dar nu si-a dat seama ... Si in zilele in care au urmat, nu a mai bagat ... pentru ca asa a fost sa fie ... nu i s-a mai ivit ocazia, si a durut-o capul o zi 2 si nu s-a simtit prea bine ... Dupa care i-a zis cineva ... Fata!! ... tu ai fost dependenta.
Asa si cu nicotina... daca stii ce te asteapta ... e chin... daca nu ... nici nu iti dai seama ca s-a intamplat.
Tata s-a lasat de 3 ori de tigari, dar el nu auzise de la nimeni de sevraj ... si in afara de faptul ca i-a fost pofta pe o tigara 2 ... nu a avut nimic.

Asa ca eu zic... (parerea mea personala) ... nu mai numarati zilele si orele, nu va mai ganditi ce bine era sa tragi din tigara. Nu petreceti tota ziua vorbind despre fumat, dezavantajele lui si avantajele viaetii fara, pt ca va faceti viata un chin. Vedeti-va de viata ... de orice a ramas pe langa tigara aia care o aprindeati din cand in cand si va fi mult mai usor. Si inca ceva... Nu te gandi "veau sa ma las de tigari" sau "ce bine e fara tigara", mai de graba "vreau sa respir mai usor si sa am mai multa energie" sau "ce bine e sa mirosi proaspat"

Sper ca mai sunt si altii care pot gandi asa ...
PaulSC

Postby adi_nonsmoker » Fri Jul 16, 2010 8:11 am

Ai si tu Paul dreptate cumva...cu cat te concentrezi mai mult asupra subiectului fumat, cu atat ti-e mai greu. Cel mai bine e sa lasi lucrurile sa decurga de la sine.
Image
adi_nonsmoker
VETERAN! (nefumator de peste 6 luni)

Postby deea9 » Fri Jul 16, 2010 10:34 am

cred ca depinde si de persoana! sunt unii care nu pot face ceva decat cu ajutor si/sau impinsi de la spate ;) pentru acestia :P s-a "inventat" forumul!!!!!!!!!!!!! traiasca!
Image
deea9

Postby PaulSC » Fri Jul 16, 2010 11:34 am

A!!! nu ma intelegeti gresit. Am renuntat la nicotina dar sunt dependent acum de forum. Ma ajuta f mult si pe mine, dar ... refulez aici, si in rest incerc ca ma gandesc la tigari cat mai putin
PaulSC

Postby deea9 » Fri Jul 16, 2010 12:24 pm

corect! si eu mi-am petrecut mare parte a sevrajului pe forum si inca mai sunt aici! oi fi tot in sevraj? ;)

PS ai mare grija cu inlocuirea fumatului cu rontzaitul!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Image
deea9

Postby PaulSC » Fri Jul 16, 2010 12:36 pm

Rontaitul cred ca e ultima mea problema. Avand in vedere ca am 1,74 m si 56 Kg, nu strica sa pun cateva kg in plus. :D Tre in schimb sa fiu atent ce rontai, pt ca sunt la regim cu fierea. Nu am voie sa rontai seminte :( :(
PaulSC

Postby PaulSC » Thu Jul 29, 2010 12:43 pm

Am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau. Dorm rau noaptea, ma trezesc des si cu palpitatii. Sunt toata ziua sleit de puteri, mainile reci, palpitatii...
Sa fie oare de la sevraj?
Maine imi vin rezultatele de la labul de analize, sa vad ce zic si ei :roll:
PaulSC

Postby deea9 » Fri Jul 30, 2010 10:32 am

le cam regasesc prin amintiri ;) simptomele astea! or sa dispara dupa o perioada! sincer nu mai tin minte cand au aparut si cand s-au "dus" :) mai scotoceste prin "jurnalele" noastre, cu siguranta o sa "gasesti" pe acolo! nu te lasa!

ooooooaaaaaaaaaaai! am facut 9 luni :lol: :lol: :lol:
Image
deea9

Postby tantica » Sat Jul 31, 2010 4:46 am

probleme cu somnul ,dureri de cap si ameteli am avut si eu,dar au trecut repede au durat doar citeva zile 3-4.
Nu-ti fa probleme mergi inainte .succes
tantica

Next

Return to Sevraj