Am dat cu piciorul la 7 luni de nefumat!!!

Forum pentru persoanele care nu doresc (inca) sa se lase de fumat dar doresc sa se informeze in eventualitatea in care ar decide sa renunte la fumat. Cum poate un fumator sa protejeze nefumatorii din jurul sau. Relatia fumator/nefumator.

Moderator: airina

Re: Am dat cu piciorul la 7 luni de nefumat!!!

Postby airina » Wed Jul 28, 2010 11:37 am

:? cam asa calculasem si eu
Image
airina
MODERATOR

Postby Delya_Db » Wed Jul 28, 2010 3:36 pm

:cry:
Stiu ca am spus ca ma las de fumat acum cateva zile - n-am fumat in ziua aia vreo 12 ore...dar am avut ceva certuri acasa urate de tot (si nu din vina mea), eram la un pas de divort si la un pas de Madalina M, asa ca am fumat iar...atunci cand ''te lasi'' e mai grea prima zi dar prima zi am nimerit-o chiar prost de tot...acum s-au rezolvat problemele si s-au calmat apele dar am avut niste zile tare rele.
Delya_Db
VETERAN! (nefumator de peste 6 luni)

Postby deea9 » Thu Jul 29, 2010 7:00 am

imi pare tare rau :( din pacate stiu cum este , cand mi-era lumea mai draga se mai "ivea" cate o problema pe care trebuia s-o depasesc fara tigari! stiam clar ca tigara nu ma ajuta , nu ma calmeaza si totusi aveam credinta ca asa este ! din fericire am reusit sa depasesc toate momentele astea cu ajutorul forumului! asa ca... Delya! nu te mai baza pe ajutorul celor din jur , ca sa nu fii dezamagita! esti tare, esti puternica! poti si singura! mai suntem si noi pe aici ;) multa liniste iti doresc :)
Image
deea9

Postby airina » Thu Jul 29, 2010 9:29 am

:( imi suna tare cunoscut... de asta mi-a fost cel mai frica... recidiva o vedeam mereu dupa o cearta si recunosc ca am fost foarte aproape de multe ori, insa acum este ultimul lucru la care ma gandesc cand simt ca o iau razna... mai nou raman "visatoare" in momentele de relaxare, cand parca ma intreb ce gust mai au tigarile..

Delya toate trec... trebuie fim tari si stapani pe noi... nici o situatie nu poate fi fara scapare si nici o problema nu se rezolva cu tigari, ca sa nu mai vb de Madalina :? eu mereu imi spuneam in astfel de momente ca macar ceva am facut pentru mine, am lasat tigarile!
Image
airina
MODERATOR

Postby coric66 » Fri Jul 30, 2010 5:36 pm

Delya , nici eu nu-mi merit titulatura de veteran (nefumator de peste 6 luni) . Si eu am reusit anul trecut sa fiu free vre-o 4 luni , cu sprijinul acestui forum si al membrilor sai (salutari si urari de bine atat vechii garzi cat si celor mai noi). Am trecut printr-un faliment ce m-a daramat din toate punctele de vedere si am recidivat. Nu mi-a folosit la nimic recidiva asta , atat doar ca mi-a saracit si mai mult bugetul. Din primavara asta ,mai linistindu-se apele tot mi-am propus din nou sa renunt dar prima zi nu reuseam de loc s-o trec. Asta pana in 26 iunie , data de la care am reusit sa nu mai fumez. Deci am o luna si 4 zile. Concluzia? Se poate .
Recomandare? Nu lasa sa treaca prea mult timp , nu sta prea mult in stadiul de fumator , va fi mai greu sa te lasi din nou , pe masura ce trece timpul.
Kilogramele? Sunt o problema cu mult mai rezolvabila decat fumatul. Cine reuseste sa renunte la fumat jumatate de an , sunt sigur ca va reusi si sa scape de kg in plus in inca o jumatate de an si uite-asa , intr-un an ,poti deveni nefumator si la talia de dinainte.
Succes !
coric66
VETERAN! (nefumator de peste 1 an)

Postby Delya_Db » Sat Jul 31, 2010 10:59 pm

cand mi-era lumea mai draga se mai "ivea" cate o problema pe care trebuia s-o depasesc fara tigari!

da, stiu ce zici tu...dar la mine s-a ''ivit'' in prima zi si mi-a taiat din elan.
Daca n-ar fi fost in prima zi ''problema'', as fi depasit momentul cu siguranta.Cand n-am fumat 7 luni... am mai avut si atunci momente mai grele dar nu m-am gandit la fumat deloc.Si acum sa fim sinceri, care din voi n-ar fi cedat ''in prima zi''...ca doar toti ati avut o prima zi. ;)
Nu lasa sa treaca prea mult timp , nu sta prea mult in stadiul de fumator , va fi mai greu sa te lasi din nou , pe masura ce trece timpul.

Nu mai las sa treaca timpul...azi e 1august...o zi tocmai buna de lasat, nu?
Va multumesc la toti ca sunteti alaturi de mine!
Delya_Db

Postby deea9 » Wed Aug 04, 2010 10:06 am

inseamna ca ai deja 3 zile ????????????????????
Image
deea9

Postby Messa » Mon Aug 09, 2010 9:24 pm

Delya_Db wrote:cunoscuti si rude ''vai, draga da cat te-ai facut!'' sau ''vezi, eu de-aia nu ma las de fumat, sa nu ma ingras ca tine!''
Invidiosi, rai, lipsiti de consideratie si tact. Ignora-i data viitoare si taie-i de pe lista alba. Pur si simplu nu merita.

Mi-a placut mult ce a spus Nory.

Coric, BRAVO pentru atitudine!

Airina, Deea, sunteti minunate!

Delya, mult succes in continuarea luptei tale impotriva tigarilor! Repet ceea ce am repetat de atatea ori pe aici: o lupta pierduta nu inseamna un razboi pierdut! NU CAPITULA! De ce sa castige un dusman inferior, care doar a pierdut timp de 7 luni? Numai pentru ca a castigat cateva zile? In niciun caz. Victoria este a ta, doar trebuie sa continui lupta!
Image
Messa
Site Admin

Postby viorel » Mon Sep 06, 2010 3:55 pm

Delya,succes,si nu te mai gandi la cele sapte luni,gandestete la anii dinainte sa te apuci prima data de tigari,oare nu toti eram nefumatori.Musai trebuie sa mai taiem din maretia tigarii,care totusi e atat de mica si fragila cat sa o starngi in palma sa nu mai ai ce face cu ea.
Cat despre forum,pai nu pentru oameni nehotarati ca noi a luat fiinta?Cei ce s-au lasat din prima,bravo lor,nu au avut nevoie de forum,s-au lasat prin vointa si alte metode.Aici sustinerea vegheaza,mai ales prin colegii forumisti cu perioade mari la activ ,insa exemplul tau arata ca oricine poate fi vulnerabil si chiar daca scormonim forumul gasim momente de slabiciune ale veteranilor care au reusit sa sara peste ele,cu greu.Nefumatorii pot privi framanatarile noastre ca pe niste prostii,pitici pe creier,slabiciuni psihologice etc...insa numai un fumator poate sti.Altfel este usor de criticat.Oricum este beneifica cateodata o autocritica privindu-ne singuri din afara noastra si punandu-ne singuri in piele unui nefumator care examineaza un fumator(de incercat).
Inca odata succes si lasa lunile,incearca sa vezi anii care vin...si eu ma uit dupa ei ;)
Image
viorel

Previous

Return to Fumatori